РОЗШИРЕННЯ АСОРТИМЕНТУ ТА РОЗРОБЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЇ ІННОВАЦІЙНИХ САЛАТНИХ ЗАПРАВОК ДЛЯ ЗАКЛАДІВ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА - КУЗЬМЕНКО, РОСТИСЛАВ; НЄМІРІЧ, ОЛЕКСАНДРА; ПАВЛЮЧЕНКО, ОЛЕНА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
У статті розглянуто питання розроблення інноваційної салатної заправки «Трицілля» з використанням купажу рослинних олій та натуральних спецій. Показано, що поєднання оливкової, обліпихової та конопляної олії з додаванням порошку калгану, материнки та соусу «Шрірачі» дозволяє отримати продукт із покращеними органолептичними властивостями та високою біологічною цінністю. Результати досліджень підтверджують перспективність упровадження такої продукції у закладах ресторанного господарства для розширення асортименту та задоволення попиту на здорове й функціональне харчування.