СТВОРЕННЯ КОСМЕТИЧНОГО ЗАСОБУ ДЛЯ ІНТИМНОЇ ГІГІЄНИ - КАЧАН, РОМАН; ДРОЗДЕНКО, ВІТА; КОРОЛЕНКО, ЮЛІЯ; ЗАХАРЕВИЧ, ОЛЕНА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
У роботі обгрунтована доцільність створення косметичного засобу для інтимної гігієни. Це дозволить отримати засіб, що буде делікатно проводити миття та санацію інтимних зон. З метою м’якого впливу нового засобу на слизові оболонки, у його складі не використовували аніонні ПАР. Їх замінили неіоногенними та амфотерними ПАР рослинного походження. Також рН засобу було схожим до рН слизових статевої системи, що забезпечить максимальну сумісність. Крім цього, у складі розробленого косметичного засобу є 2 феноксіетанол. Цей компонент використовується як консервант косметичних засобів і ще може надавати їм певну антимікробну активність. Ця властивість допоможе контролювати кількість мікрофлори статевої системи на належному рівні.