ЗАСТОСУВАННЯ КОНЦЕПЦІЇ ОБ’ЄКТНО-ОРІЄНТОВАНОГО ПРОГРАМУВАННЯ, ДЛЯ ВЕРИФІКАЦІЇ HDL-ПРОЕКТІВ ЦИФРОВИХ СИСТЕМ - МАЙКІВ, ІГОР; ОСОЛІНСЬКИЙ, ОЛЕКСАНДР; БИКОВИЙ, ПАВЛО; ФЕДОРОВИЧ, ВІКТОР (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
В роботі розглянуто переваги які надає застосування концепції об’єктно-орієнтованого програмування (ООП), реалізованої в мові SystemVerilog, для верифікації HDL-проектів цифрових систем. На прикладі тестбенчу та тестового середовища контролера UART інтерфейсу продемонстровано переваги застосування ООП порівнянні з традиційними підходами. Структура тестового середовища, що базується на застосуванні об’єктів, класів, транзакцій та віртуальних інтерфейсів забезпечує не лише спрощення коду, а також можливість масштабування, розширення та легкої адаптації тестбенчу до інших типів послідовних інтерфейсів, через механізми наслідування та поліморфізму.