МЕТОДИ ПІДВИЩЕННЯ ГАРАНТОВАНОСТІ ЗАХИСТУ ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ У ПРИКЛАДНИХ ІНТЕРНЕТ-СИСТЕМАХ - ГНАТЮК, ВІКТОР; ЗАНДЕР, КОСТЯНТИН (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
У статті розглянуто методи та модель підвищення гарантованості захисту персональних даних у прикладних Інтернет-системах на основі принципу транспарентності операційного середовища та публічного спостереження за діями адміністраторів у режимі реального часу. Запропоновано структуру операційного середовища з розмежуванням доменів безпеки, правила розмежування доступу, модель загроз і гарантії захисту, що відповідають вимогам нормативних документів України з технічного захисту інформації. Розроблена модель забезпечує підвищення довіри користувачів до сервісів та унеможливлює приховане порушення конфіденційності та цілісності даних під час їх обробки та передавання в Інтернет-середовищі.