ВИКОРИСТАННЯ МОЖЛИВОСТЕЙ JAVASCRIPT ПРИ ПОБУДОВІ ПРОГРАМНИХ ІНСТРУМЕНТІВ ДЛЯ ФІНАНСОВИХ ПОМІЧНИКІВ - AЗАРОВ МАКСИМ; ЛЯШКЕВИЧ, ВАСИЛЬ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
Дана робота присвячена розробці та впровадженню інтелектуальної системи для ефективного управління грошовими активами користувачів. Основною метою роботи є створення багатофункціонального інструмента, який допоможе користувачам ефективніше управляти як криптовалютними, так і фіатними активами. Платформа пропонує рекомендації в реальному часі на основі автоматизованого аналізу ринкових даних та інформації з гаманців користувачів. Також система підтримує інтеграцію з криптовалютними гаманцями, Monobank API та іншими фінансовими інструментами, що дозволяє користувачам контролювати всі активи в єдиному інтерфейсі. У реалізації використано API Binance для отримання актуальних ринкових даних у режимі реального часу, CoinGecko API для збору додаткової аналітики та історичних даних, Infura для безпечного та зручного читання даних з криптовалютних гаманців, а також Monobank API для моніторингу банківських рахунків і транзакцій. Особливістю платформи є використання натренованої моделі машинного навчання, яка прогнозує зростання або падіння обраної криптовалюти, спираючись на історичні та поточні ринкові дані. Це дає змогу формувати персоналізовані інвестиційні рекомендації та своєчасно попереджати користувача про потенційні зміни ринку. Розроблене рішення вирізняється можливістю об’єднання традиційних банківських рахунків і криптовалютних активів у єдиній платформі з простим та інтуїтивним інтерфейсом. Окрім оптимізації процесів управління фінансами, система спрямована на підвищення фінансової грамотності користувачів, надаючи аналітичні дані та поради, що допомагають зменшити інвестиційні ризики й підвищити дохідність портфеля.