ДОСЛІДЖЕННЯ ВЛАСТИВОСТЕЙ МАТЕРІАЛІВ ВИГОТОВЛЕНИХ МЕТОДОМ ЕЛЕКТРОФОРМУВАННЯ З РОЗЧИНІВ ПВС НА ОСНОВІ РОСЛИННИХ ЕКСТРАКТІВ - ЛЯШОК, ІРИНА; СІКОРА, АНДРІЙ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
В роботі наведено результати досліджень властивостей нетканих волокнистих матеріалів (НВМ) на основі водних екстрактів кори дуба Quercus cortex та евкаліпту кулястого Eucalyptus globulus одержаних методом електроформування. Досліджено морфологічні особливості отриманих НВМ з використанням оптичної мікроскопії та доведено, що при напрузі електричного поля 30 кВ та відстані між електродами 16-18 см отримуються волокна з діаметрами від 1 до 3 мкм.. Встановлено значення паропроникності для одержаних НВМ та відповідних плівок. Було визначено показники водопоглинання для плівок із термостабілізацією та без стабілізації.