СУЧАСНИЙ СТАН СЕНСОРНИХ ПРОФІЛІВ УКРАЇНСЬКИХ ЧЕРВОНИХ СТОЛОВИХ СУХИХ ВИН З ЄВРОПЕЙСЬКИХ СОРТІВ ВИНОГРАДУ ТА ГІБРИДІВ В УМОВАХ ЗМІНИ КЛІМАТУ - ЛАРІН, ВІТАЛІЙ; ТКАЧЕНКО, ОКСАНА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
У ході дослідження українських червоних столових сухих вин з європейських сортів винограду та гібридів, проаналізовано ситуацію з виробництвом та споживанням червоних столових сухих вин в Україні; проведено відбір зразків вин з відповідних сортів, вирощених в Україні; розроблено дегустаційні протоколи та створено сенсорні профілі, згідно з міжнародними термінами сенсорного аналізу. Дослідження проводилось із застосуванням дескрипторно-профільного методу сенсорного аналізу.