ФОРМУВАННЯ ФУНКЦІЇ НЕВИЗНАЧЕНОСТІ КОГЕРЕНТНОЇ ПОСЛІДОВНОСТІ ІМПУЛЬСІВ ЗА ДОПОМОГОЮ ЗВАЖУВАННЯ АМПЛІТУД КОМПОНЕНТІВ - ТКАЧУК, АНДРІЙ; ГУЛА, ІГОР (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
Одним з найбільш поширених видів сигналів в радіолокації є когерентні послідовності імпульсів. В даній роботі досліджується вплив міжімпульсного і внутрішньо-імпульсного зважування амплітуд компонентів послідовності на функцію невизначеності в зоні допплерівських зміщень частоти. Для цього застосовується простий аналітичний вираз для перерізу функції невизначеності послідовності справедливий для нульового часового зміщення. Це дозволяє просто і наглядно визначити вплив зважування імпульсів послідовності на форму поверхні невизначеності вздовж центральної допплерівської частотної осі. За допомогою моделювання показано, що такий вплив зберігається і для ненульових часових зміщень.