ХАРАКТЕРИСТИКА ІНГРЕДІЄНТІВ СУЧАСНИХ ОКИСНИХ ФАРБ ДЛЯ ВОЛОССЯ - САЛЄБА, ЛЮДМИЛА; КАНІВЕЦЬ, ІЛЛЯ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
У статті розглянуто проблему безпечності використання окисних фарб для волосся, що займають провідні позиції в індустрії краси та користуються значним попитом серед споживачів різних вікових і соціальних груп. Визначено, що розвиток ринку зумовлений впровадженням інноваційних технологій, використанням натуральних інгредієнтів і зниженням вмісту агресивних синтетичних речовин. Метою дослідження став аналіз хімічного складу зразків фарб торгових марок L’Oréal Paris, Schwarzkopf і Wella та їх потенційний вплив на здоров’я споживачів. Проведено аналіз складу зразків відповідно до маркування INCI та вимог Технічного регламенту України (ідентичного Регламенту ЄС №1223/2009).