МЕТОД ПРОГНОЗНОГО МОДЕЛЮВАННЯ ЗАХВОРЮВАННЯ СУХОГО ОКА НА ОСНОВІ АНАЛІЗУ ПОВЕДІНКОВИХ ТА ФІЗІОЛОГІЧНИХ ФАКТОРІВ - МАНДЗЮК, ЄЛИЗАВЕТА; МАНЗЮК, ЕДУАРД; СКРИПНИК, ТЕТЯНА; МІХАЛЕВCЬКИЙ ВІТАЛІЙ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
У роботі запропоновано метод прогнозного моделювання захворювання сухого ока Розроблено модуль обробки даних з нормалізацією числових параметрів та кодуванням категоріальних змінних для підвищення точності прогнозування. Розроблений метод придатний для раннього виявлення ризику захворювання сухого ока та формування індивідуальних профілактичних рекомендацій в офтальмологічній практиці. Експериментальні дослідження на даних 20 000 пацієнтів показали високу ефективність моделі (accuracy — 89%, precision — 87%, recall — 86%, F1 — 87%). Це свідчить про високу ефективність розробленого методу.