ІНТЕЛЕКТУАЛЬНА СИСТЕМА ДІАГНОСТИКИ ОФТАЛЬМОЛОГІЧНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ - ПЕТРИНЯК, ЮРІЙ; ПІРКО, ІГОР (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
Проведено багато досліджень з метою покращення скринінгу та діагностики офтальмологічних захворювань за допомогою сучасних методів аналізу зображень та даних. Проте розроблені системи не отримали широкого застосування, оскільки зазвичай працюють в автономному режимі та не інтегровані з медичними пристроями. У цій роботі представлено платформу, яка поєднує медичні пристрої, офтальмологів та інтелектуальні системи аналізу офтальмологічних захворювань за допомогою хмарних технологій. Зображення очного дна та особисті дані пацієнтів можна завантажити в систему, де буде виконано автоматичний аналіз і оцінювання за допомогою сучасних алгоритмів класифікації шаблонів, таких як згорткові нейронні мережі (CNN) та метод опорних векторів (SVM). Крім того, буде сформовано аналітичний звіт, який пацієнти зможуть переглядати через мобільний додаток або вебпортал.