ІНФОРМАЦІЙНЕ ОЦІНЮВАННЯ ВИБРАНОЇ СУКУПНОСТІ ДІАГНОСТИЧНИХ ПОКАЗНГИКІВ КОНТРОЛЬОВАНОГО ОБ’ЄКТА - КУТІН, ВАСИЛЬ; КУТІНА, МАРИНА; КОВАЛЬОВ, АРТЕМ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
Проведено дослідження зміни технічного стану електроустановок в процесі експлуатації. Показано, що можна виділити таку сукупність показників (параметри технічного стану конструктивних елементів або діагностичні)які можуть змінюватись в процесі експлуатації та суттєво впливати на робото здатність об’єкта. Для виявлення пошкодження на ранній стадії його розвитку, застосовують методи та засоби, які забезпечують високий рівень чутливості до зміни технічного стану елемента. Для складних систем вартість таких засобів може перевищувати економічний ефект від діагностування, тому намагаються зменшити кількість контрольованих показників.В роботі запропоновано методика визначення впливу зміни технічного стану кожного параметра на робото здатність об’єкта і інформаційне оцінювання вибраної сукупності показників.