МЕТОДИ ВИЯВЛЕННЯ ТА ПРОТИДІЇ КІБЕРАТАКАМ ТИПУ GPS SPOOFING І GPS JAMMING З ВИКОРИСТАННЯ АІ ДЛЯ СИСТЕМ ДИФЕРЕНЦІЙНОЇ КОРЕКЦІЇ ТА ГЛОБАЛЬНОЇ НАВІГАЦІЙНОЇ СУПУТНИКОВОЇ СИСТЕМИ - СНЄОСІКОВ, ОЛЕГ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
Запропоновано гібридний підхід, який поєднує кластеризацію (K-Means, Fuzzy C-Means, Онлайн K-Means), сигнатурний аналіз (Random Forest) та прогнозування за допомогою рекурентної нейронної мережі (RNN) на основі GRU. Це дозволяє виявляти аномалії в реальному часі, класифікувати атаки та адаптивно реагувати на нові загрози.