КРИПТОГРАФІЧНО СТІЙКІ БУЛЕВІ ФУНКЦІЇ: АНАЛІЗ НЕЛІНІЙНОСТІ, СТІЙКОСТІ ТА КОРЕЛЯЦІЙНОЇ ІМУННОСТІ - МЕДИНСЬКИЙ, МИКОЛА; КОЗУБ, НАТАЛІЯ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
Булеві функції є основним елементом криптографічних систем, оскільки впливають на їх безпеку через такі властивості, як нелінійність, збалансованість, стійкість до атак і кореляційну імунність. В даній статті розглядаються теоретичні основи булевих функцій, зокрема їх роль у криптографії, а також криптографічні критерії якості, що включають нелінійність, кореляційну імунність, стійкість та збалансованість. Окремо висвітлюються теоретичні обмеження та конфлікти між властивостями булевих функцій. У статті також наводяться приклади конкретних булевих функцій, таких як бент-функція, XOR-функція та функція Фаулера, з аналізом їх характеристик, що допомагає зрозуміти їх застосування в реальних криптографічних системах. Завершення статті присвячене аналізу цих функцій та визначенню їх придатності для різних криптографічних завдань.