ОЦІНЮВАННЯ НЕЕНЕРГЕТИЧНОГО ПАРАМЕТРУ РАДІОСИГНАЛУ СПІЛЬНО З УСІЧЕНОЮ ОЦІНКОЮ ДИСПЕРСІЇ АДИТИВНОЇ АСИМЕТРИЧНО-ЕКСЦЕСНОЇ ЗАВАДИ - ГАВРИШ, ОЛЕКСАНДР; ЛЮБЧИК, ЯРОСЛАВ; ГОНЧАРОВ, АРТЕМ; ВОРОБКАЛО, ТЕТЯНА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
В роботі синтезовано обчислювальні алгоритми спільного оцінювання неенергетичного параметру радіосигналу та дисперсії адитивної асиметрично-ексцесної завади. Для спрощення алгоритму знаходження спільної оцінки пропонується для оцінки неінформативного параметра використовувати метод максимізації усіченого поліному, що суттєво спрощує обчислювальну процедуру, зберігаючи підвищені точністні властивості оцінки інформаційного параметру.