МУЛЬТИАГЕНТНИЙ ТА ОНТОЛОГІЧНИЙ ПІДХОДИ ДО ПРОЄКТУВАННЯ ЦИФРОВИХ ДВІЙНИКІВ СКЛАДНИХ СИСТЕМ - АТАМАНЮК, ОЛЕКСІЙ; СУЛЕМА, ЄВГЕНІЯ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
У статті розглядаються мультиагентний та онтологічний підходи до проєктування цифрових двійників складних систем. Метою роботи є розроблення критеріїв вибору підходу для моделювання складної системи для подальшої реалізації цифрового двійника на основі порівняльного аналізу. У результаті дослідження запропоновано перелік ключових характеристик складної системи для обрання найбільш доцільного підходу для проєктування цифрового двійника.