РОЗРОБКА ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ПОДРІБНЕННЯ ОРГАНІЧНИХ НАПОВНЮВАЧІВ ДЛЯ БІОДЕГРАДАБЕЛЬНИХ ПОЛІМЕРІВ - КРАВЕЦЬ, ОЛЕКСАНДР; ТІТОВА, ОЛЕНА; КРАВЕЦЬ, ВАСИЛЬ; КАБАТ, ОЛЕГ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
На сьогоднішній день актуальним питанням є розробка методів і обладнання для подрібнення органічних наповнювачів. Вони відіграють важливу роль у виробництві біодеградабельних полімерів. Органічні наповнювачі допомагають знизити вартість матеріалу, поліпшують його властивості, такі як біорозкладність, механічні характеристики та здатність до компостування. В роботі представлена принципова схема експериментальної установки та розроблений млин для подрібнення органічних наповнювачів. Проведені дослідження геометричних параметрів млина, елементів граничної сепарації та їх взаємозв’язок з технологічними параметрами здрібнювання для забезпечення сушки та гранулометричного складу готового продукту. Наведені результати досліджень впливу ширини сепараційних кілець млина на гранулометричний склад подрібненого продукту при подрібненні деревини хвойних порід та пшеничної соломи.