МОДЕЛЮВАННЯ ДИНАМІЧНОГО РЕЖИМУ РОБОТИ АВТОНОМНОЇ ВІТРОЕЛЕКТРИЧНОЇ УСТАНОВКИ З АСИНХРОННИМ ГЕНЕРАТОРОМ - ДОН, НАТАЛЯ; ПОГРЕБНЯК, ІРИНА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
У статті представлено результати моделювання динамічного режиму роботи автономної вітроелектричної установки з асинхронним генератором. В програмному середовищі MATLAB/Simulink створено візуально-орієнтовану блочну схему автономної вітроелектричної установки з асинхронним генератором, проведено моделювання режимів її роботи, визначено основні характеристики. Зроблено висновок про прийнятність запропонованого підходу до моделювання роботи автономної вітроелектричної установки з асинхронним генератором у середовищі MATLAB/Simulink.