ІНТЕЛЕКТУАЛІЗАЦІЯ СИСТЕМ ТРАНСПОРТУВАННЯ ПОЛІГРАФІЧНИХ НАПІВФАБРИКАТІВ НА ОСНОВІ МАШИННОГО ЗОРУ ТА ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ - ІВАНКО, АНДРІЙ; ЗЕНКІН, МИКОЛА; ПОДОБЄД, ВОЛОДИМИР (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
У статті розглянуто можливості застосування технологій машинного зору та штучного інтелекту (ШІ) для інтелектуалізації систем транспортування поліграфічних напівфабрикатів. Проаналізовано сучасні методи автоматизації транспортування процесів у поліграфічній промисловості, розглянуто підходи до розпізнавання, сортування та контролю якості продукції.