ВИЗНАЧЕННЯ ВПЛИВУ ЗАВЕРШАЛЬНОЇ ОБРОБКИ ТРИКОТАЖНИХ ПОЛОТЕН НА ЇХ ПОШИВНІ ВЛАСТИВОСТІ - ГІБЕЛІНДА, ОЛЕНА; САРІБЄКОВА, ЮЛІЯ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
Основні положення текстильного матеріалознавства слугують базою для теоретичних та експериментальних досліджень. У ході експериментальних досліджень були застосовані стандартизовані методи та підходи, які відтворюють в лабораторних умовах процес надання пом’якшувальної обробки трикотажним полотнам. Це є підставою для висновку, що завершальна обробка трикотажного полотна нанорозмірними органосиліконовими пом’якшувачами може розглядатися як фактор, що покращує технологічні властивості трикотажу, що, у свою чергу, позитивно впливає на якість готового виробу.