СИСТЕМА ПРОГНОЗУВАННЯ ЕНЕРГОСПОЖИВАННЯ СМАРТ-БУДИНКУ НА ОСНОВІ ГЛИБОКОГО НАВЧАННЯ - ГАДЬО, ІРИНА; ТЕСЛЮК, ВАСИЛЬ; ВАТУЛЯК, ОЛЕГ; СИДОРЕНКО, РОМАН; РУТЕЦЬКИЙ, ЮРІЙ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
У роботі наведено результати дослідження прогнозування електроспоживання у смарт-будинку із застосуванням глибокого навчання. Проведено аналіз алгоритмів прогнозування та обробку часових рядів для навчання LSTM-мереж. Встановлено оптимальні гіперпараметри моделі та проведено оцінку точності прогнозування. Реалізовано програмну систему, що забезпечує автоматизоване передбачення споживання електроенергії.