ДОСЛІДЖЕННЯ КОЕФІЦІЄНТА ПОГЛИНАННЯ СО2 У АГРЕСИВНИХ ГАЗОВИХ СЕРЕДОВИЩАХ - ДУДАТЬЄВ, ІГОР; МАЛЬЦЕВ, СЕРГІЙ; ПРИТУЛА, МАКСИМ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
У роботі проведено дослідження коефіцієнта поглинання CO₂ у агресивних газових середовищах (зокрема у середовищі димових газів котельних установок). Основна увага приділена аналізу спектрів поглинання газів, що є продуктами згоряння, з метою визначення оптимальних довжин хвиль налаштування фотоприймачів у засобах контролю концентрації вуглекислого газу.