АНТИКОРОЗІЙНІ ВЛАСТИВОСТІ ДЕЕМУЛЬГАТОРІВ ДЛЯ ВАЖКИХ НАФТ - ШИЩАК, МАКСИМ; ТОПІЛЬНИЦЬКИЙ, ПЕТРО (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
В роботі наведено результати досліджень антикорозійних властивостей розроблених композицій промислових деемульгаторів серії Dissolvan на прикладі Бугруватської нафти, для яких встановлено, що вони зменшують швидкість корозії в 1,6-2,3 рази і виявляють захисний ефект на рівні 35-57%.