РОЗРОБЛЕННЯ МЕХАНІЗМІВ ПЕТЕЛЬНИКА ШВЕЙНИХ МАШИН З П-ПОДІБНОЮ ПЛАТФОРМОЮ ТА ЇХ КІНЕМАТИЧНИЙ СИНТЕЗ - МАЧУЛЬСЬКИЙ, ВАЛЕРІЙ; ГОРОБЕЦЬ, ВАСИЛЬ; ЗЛОТЕНКО, БОРИС (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
Дослідження спрямоване на розроблення нових механізмів петельників із покращеними динамічними та функціональними характеристиками. Об’єктами досліджень стали запропоновані авторською групою структури механізмів. Для визначення їх параметрів використано методику кінематичного синтезу механізмів, розроблену кафедрою механічної інженерії Київського національного університету технологій та дизайну, а також відомі методи аналізу та синтезу важільних механізмів. Розроблено чотири нові механізми для швейних машин із П-подібною платформою, що мають спрощену будову, покращену динаміку, зменшену кількість ланок та розширені технологічні можливості. Також з використанням системи автоматизованого проектування SolidWorks була розроблена їх конструкція, що дозволить спростити їх впровадження у виробництво.