ОГЛЯД ТА АНАЛІЗ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ОБРОБКИ ДАНИХ В КУРСІ СУЧАСНОЇ ІНФОРМАТИКИ - КРАВЧУК, ОЛЬГА; СИНЮК, НАТАЛІЯ; КРАВЧУК, ДЕНИС (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
Стаття зосереджується на огляді та аналізі інформаційних технологій обробки даних в курсі сучасної інформатики, а також в статті наведені теоретичні аспекти таких понять як алгоритми, структури даних, комп’ютерна архітектура, логіка, програмне забезпечення, мови програмування та концепції їх розвитку, що мають значний вплив на технологічний прогрес та суспільний розвиток, які, в свою чергу, сприяють інноваціям у різних галузях, від медицини до фінансів, що полегшують життя та покращують умови праці, створенню нових галузей бізнесу та ринків праці, що відповідають вимогам цифрової економіки, зміні у способі спілкування, освіти та взаємодії у суспільстві, зокрема через розвиток соціальних мереж та інтернет-платформ. Інформатика та інформаційні технології стали невід’ємною основою для сучасного програмування, знання цих основ дуже важливе для майбутніх програмістів. А розуміння їхньої ролі та взаємозв’язку допомагає розкрити потенціал цих галузей для подальшого розвитку та досягнення нових вершин у технологіях та інноваціях.