СИНТЕЗ АДАПТИВНИХ ЧИСЛО-ІМПУЛЬСНИХ ФУНКЦІОНАЛЬНИХ ПЕРЕТВОРЮВАЧІВ ІЗ ЗМІННОЮ РОЗРЯДНІСТЮ - БАРАН, РОМАН (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
У статті досліджено нові методи структурного синтезу адаптивних число-імпульсних функціональних перетворювачів із змінною розрядністю (ЧІФП із ЗР), що працюють у двійковому коді. Запропоновано нові алгоритми функціонування ЧІФП із ЗР із використанням спеціалізованих паралельних структур, які забезпечують ефективне паралельне обчислення на рівні розрядів і функціональних блоків. Це дозволяє значно підвищити швидкодію порівняно з відомими аналогами. Практичні експерименти підтверджують ефективність запропонованого методу.