МЕТОД АЛГЕБРО-ЛОГІЧНОГО МОДЕЛЮВАННЯ ПРЕДМЕТНИХ ГАЛУЗЕЙ ДЛЯ СИСТЕМ ВИДОБУВАННЯ ЗНАНЬ - ШУБІН, ІГОР; СОТНИК, ІГОР (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
Розглянуто метод алгебро-логічного моделювання для побудови адаптивних систем дистанційного навчання. Запропоновано підхід, що базується на графах знань, де кожна тема представлена у вигляді вузла, а зв’язки між ними визначають логічну послідовність навчання. Розроблено модель, яка автоматично адаптує навчальну траєкторію студента відповідно до його успішності, використовуючи предикатну логіку для аналізу зв’язків між темами. Реалізовано програмну систему у середовищі .NET (WPF) з інтерактивною візуалізацією графа знань, що забезпечує персоналізацію навчального процесу, автоматизоване тестування та аналіз прогресу студентів.