ВИВЧЕННЯ ВПЛИВУ РОЗЧИНІВ МІНЕРАЛЬНИХ КИСЛОТ, АМІАКУ ТА ЛУГІВ НА МІЦНІСТНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ СПЕЦІАЛЬНИХ ТЕКСТИЛЬНИХ МАТЕРІАЛІВ - МИХАЙЛОВА, НІНА; ПРИВАЛА, ВАЛЕРІЙ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
Автори публікації пропонують до розгляду результати досліджень стійкості спеціальних текстильних матеріалів для виготовлення захисного одягу від впливу хімічних агресивних речовин в умовах вітчизняних хімічних підприємств. Дослідження проводились за вдосконаленою методикою, яка передбачає використання дослідної установки КІМ-1. За критерій визначення стійкості матеріалів стосовно впливу хімічних реагентів обрано величину зусилля розривального навантаження дослідних проб.