СИСТЕМА РІВНОМІРНОГО РОЗПОДІЛУ СИНТЕТИЧНОГО ПУХОВОГО НАПОВНЮВАЧА В КАМЕРІ ТЕКСТИЛЬНОГО ВИРОБУ СПОСОБОМ РІЗНОНАПРАВЛЕНИХ СТРУМЕНІВ ПОВІТРЯ - ЛОНСЬКИЙ, ВІТАЛІЙ; КАРМАЛІТА, АНАТОЛІЙ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
У статті розглядається процес наповнення камер деталей зимового верхнього одягу синтетичним пухом за допомогою струменя стиснутого повітря. Аналізуються основні проблеми нерівномірного розподілу наповнювача, зокрема його агрегація, електростатичні ефекти та вплив турбулентності потоку. Запропоновано модель пристрою, який автоматизує рівномірний розподіл синтетичного пуху в камері деталі за допомогою керованих короткочасних імпульсів повітря. Наведено основні фізичні параметри процесу та рівняння руху частинок пуху в повітряному потоці. Впровадження такого пристрою дозволить оптимізувати виробництво, зменшити витрати часу та покращити якість утеплювальних матеріалів.