ВИКОРИСТАННЯ ФАЄРВОЛІВ ЯК ВАЖЛИВИХ КОМПОНЕНТІВ СИСТЕМИ БЕЗПЕКИ ВЕБСАЙТІВ ТА ДОДАТКІВ - ЯЦЮК, СВІТЛАНА; ЮНЧИК, ВАЛЕНТИНА; ЯЦЮК, АНДРІЙ; МУЛЯР, ВАДИМ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
У статті аналізується роль фаєрволів у забезпеченні безпеки вебресурсів, їх різновиди та механізми роботи, зокрема веб-фаєрволи (WAF), які спеціалізуються на захисті від специфічних загроз. Розглядаються питання інтеграції фаєрволів у загальну архітектуру безпеки організацій та надані рекомендації щодо їх впровадження. Стаття підкреслює важливість постійного моніторингу та оновлення фаєрволів для ефективної протидії сучасним кіберзагрозам.