ВИКОРИСТАННЯ МЕТОДІВ ТА МОДЕЛЕЙ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ ДЛЯ ПОКРАЩЕННЯ ЕКСПЕРТНИХ СИСТЕМ ВИЯВЛЕННЯ ВТОРГНЕНЬ - Бондаренко, Антон; Cтаценко Володимир (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
У сфері кібербезпеки ефективність систем виявлення вторгнень (IDS) має вирішальне значення для проактивної ідентифікації та пом’якшення кіберзагроз. Це дослідження окреслює нову парадигму для підвищення точності IDS шляхом інтеграції передових методологій штучного інтелекту (AI), тим самим встановлюючи новий стандарт у механізмах захисту мережевої безпеки. Проаналізовано і розроблено систему виявлення вторгнень з використанням новітніх методів машинного навчання.