МАТЕМАТИЧНА МОДЕЛЬ ОЦІНКИ НАДІЙНОСТІ ДЛЯ ДІАГНОСТУВАННЯ ТЕХНІЧНОГО СТАНУ ЕЛЕКТРОТЕХНІЧНИХ КОМПЛЕКСІВ РОЗПОДІЛЕНИХ СИСТЕМ ВОДОПОСТАЧАННЯ - ТКАЧУК, АНДРІЙ; МОШНОРІЗ, МИКОЛА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
Розподілені системи водопостачання є високотехнологічними комплексами, що включають в себе множину електротехнічних компонентів і систем управління. Забезпечення їх надійного та безперебійного функціонування вимагає постійного моніторингу та діагностики технічного стану. В статті запропоновано математичну модель для оцінки надійності електротехнічних комплексів у розподілених системах водопостачання з метою їх діагностики. Модель базується на аналізі ймовірностей виникнення відмов різних компонентів та підсистем комплексу. Дослідження покликане допомогти у виявленні проблемних зон у системі забезпечення водою та у попередженні можливих аварійних ситуацій. Результати досліджень можуть бути використані для підвищення безпеки та ефективності водопостачальних систем, а також для оптимізації ресурсного управління. Використання математичної моделі у поєднанні з сучасними технологіями діагностики може значно покращити управління інфраструктурою водопостачання та забезпечити надійну роботу електротехнічних комплексів.