ОГЛЯД ТА АНАЛІЗ ІНФОРМАТИКИ ТА ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ЯК ОСНОВ СУЧАСНОГО ПРОГРАМУВАННЯ - КРАВЧУК, ОЛЬГА; КРАВЧУК, АНДРІЙ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
Стаття зосереджується на огляді та аналізі інформатики та інформаційних технологій як основ сучасного програмування, а також в статті наведені теоретичні аспекти та концепції їх розвитку, що мають значний вплив на технологічний прогрес та суспільний розвиток, які, в свою чергу, сприяють інноваціям у різних галузях, від медицини до фінансів, що полегшують життя та покращують умови праці, створенню нових галузей бізнесу та ринків праці, що відповідають вимогам цифрової економіки, зміні у способі спілкування, освіти та взаємодії у суспільстві, зокрема через розвиток соціальних мереж та інтернет-платформ. Інформатика та інформаційні технології стали не тільки основою сучасного програмування, але й ключовими визначниками технологічного прогресу та розвитку суспільства. Розуміння їхньої ролі та взаємозв’язку допомагає розкрити потенціал цих галузей для подальшого розвитку та досягнення нових вершин у технологіях та інноваціях.