РАДІОВИМІРЮВАЛЬНИЙ ПЕРЕТВОРЮВАЧ ВОЛОГОСТІ ҐРУНТУ НА БАЗІ ПЕРВИННОГО СЕНСОРА YL-69 - КРОПИВ’ЯНСЬКИЙ, ЄВГЕНІЙ; ЗВЯГІН, ОЛЕКСАНДР (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
Розроблено радіовимірювальний перетворювач вологості ґрунту з вологочутливим резистивним елементом YL-69 на основі транзисторної структури з від’ємним опором. Визначено аналітичний вираз для функції перетворення РПВГ. Проведено комп’ютерне моделювання роботи радіовимірювального перетворювача в середовищі OrCAD. Отримано експериментальну функцію перетворення РПВГ на базі первинного сенсора YL-69.