ПОШИРЕННЯ ТА ВІДБИТТЯ ЗВУКОВОЇ ХВИЛІ НА ОСНОВІ ШУМУ ТРАМВАЮ - ОРИНЧАК, МАРІЯ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
Було проведено експериментальні вимірювання щодо поширення та відбивання звукових хвиль трамваїв на прикладі м. Львова. У дослідженні порівняно результати поширення звуку від таких моделей трамваїв як Tatra KT4SU, Tatra KT4D, Tatra KT4Dm, Electron Т3L44, Electron T5L64 на два і п’ять вагонів. В результаті у статті наведено практичне порівняння звукового навантаження від трамваїв різних типів на дорожньому покритті з бруківки та запропоновано варіанти для зменшення шумового навантаження.