ФОРМУВАННЯ СПОЖИВНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ ЕЛАСТИЧНИХ ШКІРЯНИХ МАТЕРІАЛІВ - ДАНИЛКОВИЧ, АНАТОЛІЙ; ЛІЩУК, ВІКТОР (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
У роботі досліджено вплив покривних композицій на основі поліуретану, поліакрилуретану і модифікованого поліакрилату на комплекс фізико-хімічних і гігієнічних властивостей шкіряного матеріалу. Встановлено, що шкіри з поліакрилуретановим оздобленням відзначаються високими значеннями фізико-механічних і гігієнічних властивостей. Проведене оздоблення лицьової поверхні напівфабрикату із застосуванням поліакрилуретанової композиції дає змогу формувати шкіряний матеріал широкої кольорової гами.