СИСТЕМА АВТОМАТИЗОВАНОГО РОЗРАХУНКУ ПАРАМЕТРІВ ЕТАПУ ЗАПУСКУ БЕЗПІЛОТНОГО ЛІТАЛЬНОГО АППАРАТУ З ПУСКОВОЇ УСТАНОВКИ КАТАПУЛЬТНОГО ТИПУ - БУКОВСЬКА, ДІАНА; АНТОНЮК, ВІКТОР (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
Цей аналіз зосереджується на різних етапах запуску безпілотних літальних апаратів (БПЛА) і висвітлює ключові міркування, які необхідно враховувати на цих етапах. При запуску БПЛА на пересіченій місцевості без відповідної злітно-посадкової смуги необхідно розробити альтернативні механізми запуску, наприклад, пускову установку катапультного типу. Використання катапультної пускової установки пропонує кілька переваг, включаючи можливість запуску в обмеженому просторі та швидкий час підготовки. Проте розробка пускової установки – складний процес, який потребує комплексного підходу із залученням складних інженерних рішень для розрахунку параметрів запуску та траєкторії польоту БПЛА. У процесі запуску БПЛА проходить різні етапи, починаючи від запалювання стартового двигуна до досягнення бажаної висоти та швидкості. Дуже важливо враховувати різні параметри, які впливають на траєкторію БПЛА під час фази запуску.