МЕТОД ТЕСТУВАННЯ КОДУ ІЗ ВИКОРИСТАННЯМ НЕЙРОМЕРЕЖЕВИХ МОДЕЛЕЙ - СОРОКОЛІТ, ВІТАЛІЙ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
Одним із головних аспектів, які впливають на конкурентоздатність програмного забезпечення є його якість, що є багатогранним та широким поняттям. Тестування як засіб досягнення якості програмного забезпечення є актуальною проблемою, що сприяє безкінечному пошуку розв’язання та впровадження цих рішень, а також є фундаментальним дослідженням галузі інформаційних технологій, зокрема із використанням штучного інтелекту. Для забезпечення та підтримки якості програмного коду, який є ключовим чинником якості програмного забезпечення, використовується тестування. Тестування може проводитися вручну або автоматизовано. В даній статті подано розгляд вдосконаленого методу тестування із використанням штучного інтелекту, а саме нейромережевих моделей для аналізу коду програмного продукту.