БІОТЕХНОЛОГІЧНІ МЕТОДИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ НОРМ МІКРОКЛІМАТУ ТВАРИННИЦЬКИХ ПРИМІЩЕНЬ - БРАТІШКО, ВЯЧЕСЛАВ; БУРЛАКА, СЕРГІЙ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
У статті розглядаються біотехнологічні методи забезпечення норм мікроклімату у тваринницьких приміщеннях як ефективна альтернатива традиційним технологіям вентиляції та кондиціонування. Підтримання оптимальних параметрів мікроклімату, зокрема температури, вологості, газового складу повітря та рівня біологічного забруднення, є критично важливим фактором для забезпечення високої продуктивності та здоров’я сільськогосподарських тварин.