РОЗШИРЕННЯ ФУНКЦІОНАЛЬНИХ МОЖЛИВОСТЕЙ ПРОГРАМНОГО МОДУЛЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ТЕХНОЛОГІЇ УПРАВЛІННЯ ВІДНОСИНАМИ З КЛІЄНТАМИ - КРИЛИК, ЛЮДМИЛА; ШАРГАЛО, ДМИТРО (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
Робота присвячена розширенню функціональних можливостей програмного модуля інформаційної технології управління відносинами з клієнтами (CRM). Для реалізації розробки була обрана клієнт-серверна архітектура. Клієнтська частина реалізована за допомогою JavaScript та фреймворку React. Для розробки серверної частини використано Node.js. Для управління базою даних обрано MongoDB. Середовищем розробки слугував Visual Studio Code. Для реалізації розробки, забезпечення швидкої роботи системи та подальшої її підтримки застосовано модульний підхід. З метою кращого розуміння роботи програмного модуля CRM розроблена UML-діаграма послідовності. Розробка успішно пройшла тестування. Відповідає всім заданим вимогам та має розширений функціонал у порівнянні з аналогами щонайменше за 4 можливостями: наявність інтегрованого чату для швидкої комунікації з клієнтами; можливість додавання нотаток, які на відміну від аналогів мають спрощений механізм додавання нотаток; оптимізований інтерфейс, що робить роботу з програмою швидшою та інтуїтивно зрозумілою; конкурентоспроможна ціна, шо є привабливим для малого та середнього бізнесу. Розширений функціонал сприятиме підвищенню ефективності управління відносинами з клієнтами. Розроблений програмний продукт на відміну від аналогів займає менший обсяг пам’яті на сервері.