ІНТЕГРОВАНИЙ МЕТОД СИНТЕЗУ РЕКОМЕНДАЦІЙ НА ОСНОВІ БАГАТОКРИТЕРІАЛЬНОГО АНАЛІЗУ ТА КОЛАБОРАТИВНОЇ ФІЛЬТРАЦІЇ - ГЕРУС, ОЛЕГ; ШАБАТУРА, ЮРІЙ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
У статті представлено метод синтезу рекомендацій, який базується на поєднанні багатокритеріального аналізу, динамічного визначення ваг критеріїв, оцінки втрат і здобутків та колаборативної фільтрації. Методика забезпечує персоналізацію рекомендацій шляхом врахування індивідуальних уподобань користувачів та об’єктивних характеристик альтернатив. Практична реалізація запропонованого методу виконана на прикладі вибору квартири. Вона об’єктивно демонструє ефективність запропонованого підходу для розв’язання задач із суперечливими критеріями.