ПОБУДОВА НЕЧІТКОЇ МАТЕМАТИЧНОЇ МОДЕЛІ У ДОДАТКУ FUZZY LOGIC DESIGNER - ШАРКАДІ, МАРІАННА; МЛАВЕЦЬ, ЮРІЙ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
Сучасні інформаційні технології відкривають багато нових можливостей як у повсякденному житті, так і в науці. Сучасні інформаційні технології також необхідні для математичного моделювання. Дана стаття присвячена дослідженню використання одного з найпоширеніших математичних програмних пакетів Matlab. До складу програмного пакету Matlab входить декілька додатків, зокрема, додаток Fuzzy Logic Designer. Продемонстровано використання програми Fuzzy Logic Designer при побудові нечіткої математичної моделі. Також розглядаються алгоритми нечіткого виведення, що реалізовані в програмі, функції належності, які можна використовувати, метод побудови бази знань і методи дефазифікації.