ПРОГРАМНО-АПАРАТНА ПЛАТФОРМА ДЛЯ РОЗГОРТАННЯ ЦИФРОВИХ ДВІЙНИКІВ IОT СИСТЕМ З ВИКОРИСТАННЯМ ТЕХНОЛОГІЇ БЛОКЧЕЙН - ХОМ’ЯК, ВІТАЛІЙ; МІШАКІН, МАКСИМ; ДУМИЧ, СТЕПАН; АНДРУЩАК, ВОЛОДИМИР; МАКСИМЮК, ТАРАС (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
У статті представлено розробку інтерактивної IoT-системи з використанням технології цифрових двійників, інтегрованої на платформі Home Assistant із застосуванням 3D-візуалізації в Unreal Engine. Основна увага зосереджена на створенні реалістичних цифрових копій фізичних об’єктів та їх синхронізації в режимі реального часу за допомогою IoT-сенсорів, протоколу MQTT та механізмів граничних обчислень. Реалізація цифрових двійників включає етапи 3D-сканування простору, оптимізацію моделей, інтеграцію даних сенсорів та налаштування інтерактивних сценаріїв управління IoT-пристроями. Особливий акцент зроблено на перспективи використання системи для візуального моніторингу, автоматизації процесів та інтеграції у метавсесвіт. Отримані результати демонструють ефективність запропонованого підходу для управління ІоТ системами та підвищення рівня автоматизації, що відкриває нові перспективи для впровадження цифрових двійників у масштабних IoT-системах та інтелектуальних середовищах.