АНАЛІЗ СУЧАСНИХ МЕТОДІВ АВТЕНТИФІКАЦІЇ КОРИСТУВАЧІВ - ТІТОВА, ВІРА; КЛЬОЦ, ЮРІЙ; ПИРЧ, ОЛЕНА; ШЕМЧУК, УЛЯНА; БОЖОК, ДМИТРО (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
У даній статті проведено аналіз існуючих методів автентифікації. До таких можна віднести: парольну аутентифікацію, аутентифікацію через сторонній ресурс, аутентифікацію за допомогою графічних паролів, аутентифікацію за допомогою одноразових та динамічних паролів, механізми аутентифікації з використанням сторонніх програмних та апаратних токенів, методи багатофакторної аутентифікації та криптографічні. Порівняння аналізованих методів проведено за трьома основними групами характеристик: зручністю використання, складністю реалізації та безпеки рішення. У результаті проведеного порівняльного аналізу виявлено найперспективніший підхід – підхід із використанням криптографічних засобів, що забезпечує високий рівень захисту інформації.