СЕЛЕКЦІЯ СИГНАЛУ СТИЛУСА ЄМНІСНОЇ СЕНСОРНОЇ ПАНЕЛІ НА ОСНОВІ КВАДРАТУРНОГО ДЕТЕКТОРА - КРЕМІНЬ, ВІКТОР (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
Розглядаються задачі селекції сигналів в ємнісних сенсорних матрицях з активним несинхронізованим стилусом. Запропоновані підходи сигнального перетворення, новизною яких є одночасне вимірювання та селекція двох сигналів ‑ перший з яких формуються дотиком пальця до ємнісної панелі і вимірюється в режимі детектування дотику, а другий ‑ несинхронізованим стилусом і вимірюється в режимі стилусу. Для вирішення проблеми синхронного детектування сигналу несинхронізованого стилуса використовується квадратурна демодуляція сигналу. Показано, що для забезпечення високої селективності сигналів ємнісної панелі зі стилусом необхідно, щоб відношення частоти fFT вимірювання ємності матриці до частоти fST випромінювання стилуса було кратним двом. Розглянуті можливі варіанти вибору частот та послідовності комутації сигналів. Сигнальний перетворювач ємнісної сенсорної панелі зі стилусом реалізовано на основі PSoC.