ОПТИЧНІ ВЛАСТИВОСТІ І АДГЕЗІЙНА ЗДАТНІСТЬ ГІБРИДНИХ ВІРУС-НЕОРГАНІЧНИХ КОМПЛЕКСІВ ВТМ-AU - КАСІЯНЕНКО, Василь; БУРДЕЙНИЙ, Володимир (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
Одним із перспективних методів створення наноматеріалів є використання вірусів, віріони яких, завдяки високій просторовій симетрії, можуть служити ефективними матричними шаблонами, які дозволяють реалізувати ассамблер наночастинок благородних металів, зокрема золота. В зв’язку з цим стає актуальним дослідження фізичних властивостей синтезованих в такий спосіб матеріалів залежно від вибраного вірусу-матриці. У даній роботі наведено результати дослідження оптичних і адгезійних властивостей наночастинок золота в комплексах з вірусом тютюнової мозаїки