СТРУКТУРА КОМП’ЮТЕРНОЇ ПРОГРАМИ ДЛЯ ВИЗНАЧЕННЯ ОПТИМАЛЬНОГО ШЛЯХУ ОРІЄНТОВАНОГО ГРАФА ПРИ ВИКОРИСТАННІ АЛГОРИТМУ ДЕЙКСТРИ - ЩЕРБАНЬ, Володимир; ІЩЕНКО, Валентин; КОЛИСКО, Оксана; МЕЛЬНИК, Геннадій; ЩЕРБАНЬ, Юрій (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
Забезпечення мінімального натягу при переробці нитки на технологічному обладнанні дозволяє зменшити простої обладнання за рахунок виключення чи суттєвого скорочення обривів ниток. Мінімізація натягу забезпечується оптимізацією форми лінії заправки нитки, при якій сумарний кут охоплення напрямних буде мінімальним. Ця задача вирішується за допомогою використання алгоритму Дейкстри при пошуку оптимального шляху орієнтованого графа. Комп’ютерна програма для реалізації цього алгоритму дозволяє оптимізувати форму заправки нитки на технологічному обладнанні.