РОЗРОБКА І ДОСЛІДЖЕННЯ ВЛАСТИВОСТЕЙ НАНОМОДИФІКОВАНИХ ФТОРОПЛАСТОВИХ ПОКРИТТІВ, НАНЕСЕНИХ НА МЕТАЛЕВІ ПОВЕРХНІ - ОЛЕКСАНДРЕНКО, Віктор; СВІДЕРСЬКИЙ, Владислав; КИРИЧЕНКО, Людмила; ДАНІЛЕНКО, Ігор; ЄФІМЕНКО, Валерій (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
Проаналізовано шляхи підвищення фізико-механічних характеристик і зносостійкості фторопластових покриттів на металевих поверхнях. Досліджено вплив складу і температурно-часових умов формування багатошарових фторопластових покриттів на їх адгезійну міцність, еластичність, стійкість до удару та абразивостійкість. Описані режими технологічних операцій. Наведені властивості розроблених покриттів на основі фторполімеру Ф-30П. Окреслено особливості формування ґрунтувального, проміжного і зовнішнього шарів фторопластового покриття. Розроблена технологія нанесення наномодифікованого фторопластового покриття електроосадженням на металеві поверхні. Дані рекомендації з використання результатів виконаних досліджень для отримання наномодифікованих фторопластових покриттів з високою адгезією до металевих поверхонь ґрунтувального шару і зносостійкістю зовнішнього шару.