ОСОБЛИВОСТІ ЛОГУВАННЯ ДАНИХ ТА ВПЛИВ ТИПУ ДОДАТКА НА ВИБІР МЕТОДОЛОГІЇ ЛОГУВАННЯ - КАПІТАНЕЦЬ, Степан; РАДЕЛЬЧУК, Галина (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
Для підвищення надійності програмних систем та своєчасного виявлення проблем використовується журналювання (логування) даних. Вивчаючи журнали додатків, розробники програмного забезпечення можуть виявляти аномалії та помилки у роботі програмних систем, знайти причину і надати оновлення чи патч із виправленнями. Тим не менше, не дивлячись на важливість практики логування даних, у більшій частині випадків цей процес відбувається хаотично. Розробники пишуть код журналювання виключно на основі своїх власних міркувань або ж взагалі нехтують ним. У статті описано дослідження, яке було зосереджене на стратегіях логування, що використовуються на реальних проектах різних типів. Було проведено дослідження методів логування десктопних та веб-додатків, а також запропоновано покращення для методології створення журнальованих даних, які роблять її більш гнучкою та зручною для команд розробників програмного забезпечення, незалежно від типів розроблюваних додатків.