РОЗРОБКА ВИСОКОПРОДУКТИВНОЇ ГАЛТУВАЛЬНОЇ МАШИНИ ЗІ СКЛАДНИМ ПРОСТОРОВИМ РУХОМ ДВОХ РОБОЧИХ ЄМКОСТЕЙ - ЗАЛЮБОВСЬКИЙ, Марк; ПАНАСЮК, Ігор (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
Запропоновано нову конструкцію галтувальної машини, яка оснащена двома робочими ємкостями, які виконують складний просторовий рух. Достеменно описано будову та принцип роботи розробленої конструкції машини. Розроблена конструкція машини з двома ємкостями, які виконують складний просторовий рух, дозволяє значно підвищити продуктивність обробки деталей за рахунок того, що виникає можливість на одній машині одночасно виконувати дві різні галтувальні технологічні операції або одночасно обробляти дві партій різних деталей. Конструкція машини, під час експлуатації, дозволяє задіяти у робочий процес, як обидві робочі ємкості, так і одну. Оснащення машини спеціальною конструкцією приводу із чотирма шарнірами Гука дозволяє на кожному ведучому валу машини відтворити необхідний закон зміни кутової швидкості, реалізація якого створить умови, які забезпечуватимуть однакову інтенсивність руху робочого масиву між протилежними торцями ємкості у зустрічних напрямках та постійний режим руху сипкого середовища упродовж усього технологічного процесу, а також рівномірне динамічне навантаження усіх рухомих ланок. Виконані аналітичні дослідження, в межах яких визначено деякі геометричні параметри конструкції машини, зокрема, встановлено значення кута α між осями валів кожного шарніру Гука, яке буде забезпечувати реалізацію необхідного закону кутової швидкості на ведучому валу машини. Встановлено взаємозв’язок між екстремальними значеннями закону зміни кутової швидкості ведучих валів машини та величиною кутів у кожному шарнірі Гука. Отримані результати аналітичних досліджень можуть бути використані у відповідних конструкторських бюро машинобудівних підприємств на стадії проектування галтувального обладнання зі складним просторовим рухом робочих ємкостей.